Sesongåpnet med seier

Tirsdag var det endelig klart for sesongstart for seniorlaget til Hardhaus. Vanskelige værforhold gjorde at første serierunde ble utsatt, i tillegg hadde ikke laget kamp i runde 2. Det var derfor først i runde 3 av sesongen at våre beste menn skulle ut å måle krefter med motstandere i 5. divisjon.

På motsatt banehalvdel var det SOIF 2 som sto, laget fra Evenskjer sto med to strake seiere og tabelltopp før møte på Ankenes, og ett sterkt resultat mot fjorårets serievinner Beisfjord i sist runde tydet på at det var ett lag i godt slag som gjestet Ankenesbanen.

Serielederen ble for små

Det var knyttet stor spenning til hjemmelagets nivå. Laget har hatt en turbulent oppladning på sesongen og man var derfor usikre på hvor man stod. Det skulle snart vise seg at jobben Erol og hans menn har gjort ser bra ut. Hjemmelaget tok kommandoen fra start og allerede etter 30 spilte minutter ledet Hardhaus 2-0 etter scoringer av Marius Abrahamsen og Mats Berg Jensen, en ledelse som sto seg til pause.

Andre omgang ble en målrik affære. 2-1 kommer på straffe, hardhaus går nesten rett fra avspark og opp og scorer 3-1 ved Alexander Johansen. Minuttet etter er det Soif sin tur til å lage mål, 3-2. Ikke lenge etter er det kaptein Daniel Brenn som roer nervene når han gir Hardhaus ledelsen 4-2. Daniel Rosander økte ledelsen til 5-2, før Magnus Børseth fastsatt sluttresultatet til 6-2.

Flere ut med skade

Flere av spillerne i dagens kamp måtte gå av banen i dag etter smeller. Om alle blir klar til neste kamp er fortsatt usikkert. Trener Erol Mercanoglu kunne ikke etter kampen si noe om hvordan det sto til med de som måtte av. Det er forventet at det tas en vurdering torsdag eller rett før kampen på fredag på hvem som er spilleklar. Allerede fredag venter neste kamp på Ankenes, denne gangen er det Mjølner som kommer på besøk. Mjølner 2 rykket ned fra 4. divisjon i fjor og er forventet å kjempe i toppen av tabellen. Laget har kun spilt en kamp, 4-0 mot Liland, så dette vil bli en spennende kamp med tanke på hvilket nivå man ligger på for begge lag. Kampstart er 1800 fredag 12. Mai på Ankenesbanen.

Trenerens dom

På spørsmål om hva han tenker om dagens kamp er Mercanoglu raus med rosen. «Det er nesten umulig å plukke ut en enkeltspiller som dagens Hardhaus. Vi har god kontroll bakover og scorer noen særdeles vakre mål etter gode angrep. At vi kan få til slike prestasjoner etter relativt lite samhandlingstrening og med en uvant taktikk og formasjon er imponerende. Innsatsen laget legger ned i dag er også svært gledelig å se. Nå blir det spennende å se hvordan vi utvikler oss utover i sesongen»